sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Tyrnihyydykekakku

Vähään aikaan en olekkaan kirjoitellut tänne mitään, mutta nyt sain otettua itseäni niskasta kiinni ja raahattua tietokoneelle kirjoittamaan :D

Nyt siis vuorossa on minun ensimmäinen oma sovellus-resepti tai mikä tämä onkaan :) tarkoituksena oli kokeilla leivosten tekemistä, sillä kesällä saan leipoa isoveljeni juhliin kaikkea hyvää ja kaikkia reseptejä pitää sitä ennen kokeilla. Kuitenkaan näistä leivoksista ei tullut ihan sellaisia mitä halusin, mutta tämä ohje tosiaan käy ihan kakuksi.

Minä siis leivoin ensin normaalisti hyydykekakkua, mutta neliön muotoiseen irtopohjavuokaan ja kakun hyydyttyä leikkasin sen jo valmiiksi paloiksi "leivoksiksi". Olihan leivokset nättejä ja näin, mutta juhliin kokeilen ehkä tehdä ympyrän muotoisia pieniä leivoksia. Saatte luultavasti ennen kesää siis nähdä kokeiluni tuloksia :)

 Tämän kakun/leivosten mausta vielä, että tämä maistuu ihan älyttömän hyvältä! Tyrnin maku on jotenkin niin erikoinen että se antaa eksoottisuutta kakkuun ja muihin ruokiin. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan tätä ohjetta! Kakkuna tai leivoksina.

HUOM! Gluteenittoman version saa vaihtamalla digestive keksit gluteenittomiin kekseihin! (kakku on gluteenittomista kekseistä tehty)




Laitan ohjeeseen sulkuihin´(..) täytteiden määrän neliön muotoiseen vuokaan.

Pohja:
180 g Digestive-keksejä                     (260 g)
75 g voita                                         (85 g)

Täyte:
1½ dl sokeria                                   (2 dl)
2 tl vanilijasokeria                              (2 ½ tl)
4 dl piimää                                         (5 dl)
2½ dl flora vanillaa                           (3½ dl)
n. 1 dl tyrnimehua (eli 150-200g tyrnejä)       (n. 1½ dl) - siivilöitynä itse tyrneistä tai valmis mehua
7 liivatelehteä                                      (9)

Ohje:
Valmista keksipohja. Siihen tarvittavan ohjeen löydät täältä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Siivilöi kokonaisista tyneistä mehut tiheän siivilän läpi.
Sekoita sokerit piimän joukkoon.
Vaahdota vanilla ja yhdistä piimäseokseen.
Lisää vanilla-piimäseokseen puolet tarvittavasta tyrnimehusta.
Kiehauta loppu tyrnimehu kattilassa ja sulata siihen liivattet (tarkemmat ohjeet liivatteiden sulattamiseen löydät täältä.)
Kaada hieman jäähtynyt liivate seos täytteeseen kokoajan sekoittaen. Tässä vaiheessa maista hieman täyettä ja lisää tarvittaessa enemmän tyrnimehua (mehun määrä riippuu siitä kuinka vahvan tyrnin makuisen kakun tahdot)
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä 4-5 tuntia tai yön yli jääkaapissa.

Jos tahdot tehdä leivoksia neliön muotoisesta kakusta, kakun hyydyttyä siirrä kakku leikkuulaudalle. Leikkuulaudan päällä voit leikata kakusta haluamasi kokoisia leivoksia (aivan kuin mokkapaloja) ja nostella ne varovasti tarjoilu lautaselle.
Koristele leivokset esim. muutamalla jäisellä tyrnillä

Jos teit pyöreän kakun, koristele kakku haluamallasi tavalla. Voit tehdä suklaa perhosia, käyttää jäisiä tyrnejä tai vaikka ananaskirsikoita.
 Minä koristelin kakkuni ananaskirsikoilla ja siivilöidyllä tyrnihillolla mutta hillo hieman levahti... 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti