torstai 13. kesäkuuta 2013

Raparperikupit

Tämäkin ohje on viimevuodelta, olen vain odottanut että raparperi kausi alkaisi.
Nämä kupit olivat aivan ihanan makuisia.  Raikkaita ja kuitenkin  makeita. Minä pidin ja niin piti kaikki muutkin. Suosittelen siis kokeilemaan. Hirveän monesti hyvän makuiset raparperit jäävät syömättä koska ei keksitä mitä niistä voisi tehdä. Tämä on hyvä vaihtoehto siihen. :)


6 kpl

Taikina:

75g voita
½ dl sokeria
½ kananmuna
2 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
1/8 dl vettä

Täyte:

n. 425 g raparperia
½ rkl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
½ tl kanelia

Lisäksi prk flora vanillaa

Ohje:
Vaahdota rasva ja sokeri
lisää ½ muna edelleen vatkaten
sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
lisää vesi ja  sekoita taikina tasaiseksi
puristele taikina tiiviiksi köntiksi ja laita n. puoleksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään

Kuori raparperit ja pilko pieniksi paloiksi
sekoita raparperien joukkoon perunajauhot, sokeri ja kaneli
Jaa seokset uuninkestäviin kahvikuppeihin tai keraamisiin vuokiin (halkaisija n.7 cm)

Muotoile taikina pötköksi (käytä apuna tarvittaessa jauhoja)
Leikkaa pötkö kuuteen osaan
pyörittele palat palloiksi ja painele halkaisijaltaan n. 10 cm kokoisiksi levyiksi - käytä tarvittaessa kaulinta
asettele levyt kuppien päälle kansiksi niin että joka puolelta taikina menee hieman reunan yli.
Painele levyt kuppien reunoilta pitäviksi.
(levyistä tulee aika ohuita joten pienet reijät on mahdollisia.)

Paista uunin alatasossa 200 asteessa n. 20 min

kaiverra lopuksi taikinakansien keskelle pieni reikä lusikalla
anna jäähtyä hetki ennen tajoilua
kaada reijästä kuppiin flora vanillaa ja nauti

Koristelussa voi käyttää esim sitruunamelissan lehtiä tai/ja tomusokeria



2 kommenttia: