keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Mustikkahyydykekakku

Heipsan pitkästä aikaa! Tosiaankin näköjään minusta on tullut niin laiska etten jaksa edes tietokoneelle raahautua kirjoittamaan! Nyt kuitenkin kun vihdoin koulussa oli hieman lyhyempi päivä päätin jaksaa kirjoittaa teille!

Eli vuorossa on taas hyydykekakku, mustikkainen sellainen. Tämän tein äidilleni syntymäpäivälahjaksi :) Oli  kyllä taas todella hyvää ja koko kakku meni aika nopeasti :)

(keksipohja oli ottanut hieman väriä mustikkatäytteestä)

Tarvitset:

180 g Digestivekeksejä
75 g  voita

2½ dl flora vispiä
250 g maitorahkaa
200g vanilijatuorejuustoa
½ dl tomusokeria
1 rkl vanilijasokeria
65 g valkosuklaata (esim. panda)
reilu 2 dl mustikkasurvosta
kokonaisia mustikoita n. 1 dl
1 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä

koristeluun 1 dl vispi/kuohukermaa

Ohje:

 Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen

Valmista keksipohja. Täältä löydät tarkemmat ohjeet siihen!

Survo mustikoita niin, että survosta on reilu 2 dl

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka ja sokerit
Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa suklaa tuorejuuston sekaan ja sekoita joukkoon myös mustikkasurvos 
sekoita massat yhteen ja maista -> lisää sokeria tarvittaessa tai mustikkaa
Kuumenna sitruunamehu ja lisää siihen liivatteet (tarkempi ohje)
Sekoita liivate seos täytteeseen
Lisää lopuksi kokonaisia mustikoita täytteeseen
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
Irroita kakku vuoasta (voit käyttää kakun reunalla suojakalvoa, mutta jos et käytä kierrä muovisella veitsellä kakunreuna ennen kuin avaat vuoan)

Koristele esim. kermavaahdolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti