keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Voileipäkakkuja

Hui kun aika kuluu niin nopeaa. Löysin kuvien kätköistä kuvia omiin ylioppilasjuhliin leipomista voileipäkakuista. Niistä en ehtinyt tänne kirjoittaa, mutta nyt laitan ainakin kuvia niistä!  Ohjeita en tarkkaan muista, mutta ainakin koristelusta voitte saada ideaa! Katsotaan jos vanhoista kuvista löytyisi vielä leipomiskuvia ^^


Kinkkuvoileipäkakku 


Porovoileipäkakku 






Siskon tupareihin tehty kinkkuvoileipäkakku ja valkosuklaa- mansikka hyydykekakku

Voileipäkakuissa kuorrutteena on käytetty maustamatonta tuorejuustoa, mikä on ollut kaikista paras kuorrute tähän mennessä. Tuorejuustoon voi sekoittaa myös halutessaan maustettuja tuorejuustoja sekä tuoreita kasviksia tai ruohosipulia. Tuorejuusto on myös raikkaan makuinen ja siitä voi tehdä vielä raikkaampaa laittamalla hieman sitruunamehua sekaan. Tuorejuusto ei ole niin rasvainen kuin sulatejuusto ja se levittyy paljon helpommin, tasaisemmin ja siistimmin. Myöskin väritykseltään se on kauniin valkoinen.

Perus voileipäkakun täytteinä on itselläni ollut italiansalaatti, paprika, suolakurkku ja liha. Myös kaikkea lisä kivaa olen laitellut jos on ollut kaapissa, mutta nuilla täytteillä saa jo perus voileipäkakun hyvän makuiseksi. Kostutukseksi lihalientä.

Koristuksessa on hyvä käyttää voileipäkakun täytteissä käytettyjä täytteitä. Tomaatista saa helposti tehtyä hienoja koristeita leikkaamalla niitä hieman erilaisella tavalla. Kurkkua on helppo käyttää myös koristeluissa, kun siitä leikkaa muotilla haluamiaan kuvioita (sokerikreemiin tarkoitetut muotit). Muistakaa myös, että voikukat ja orvokit ovat myös syötäviä kukkia, joita on mukava käyttää koristeena kesän juhlissa! Herneenversot ovat myös kauniita koristeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti