keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Pizza

Pitkästä aikaa jaksan kirjoittaa tänne. Tämä ei tietenkään tarkoita, etten olisi leiponut kahteen vuoteen mitään! Kaikenlaista on vain ollut meneillään ja jotenkin aikaa blogin päivittämiseen ei ole. Tässä välissä on käyty vuosi armeijassa ja muutettu uudelle paikkakunnalle. Nyt toivon, että asiaan tulee muutos!

Tuleviin ohjeisiin luultavasti tulee aika paljon opiskelijan erilaisia ruokavaihtoehtoja ja tietenkin myös leipomista! Kesän häitä varten pitää harjoitella taas pitkästä aikaa kunnolla kakun tekoja. (vinkkejä otetaan vastaan)

Nyt kirjoitan kuitenkin yhdestä lempiruoastani, pizzasta. Sen tekeminen kotona on niin helppoa ja tuloksena on jopa parempaa pizzaa kuin pizzeriasta tilattu lätty! Tämän pohja ohje on suhteellisen helppo, mutta kuivahiivan käytössä itselläni oli aluksi ongelmia!


Pohja (kaksi ohutta pohjaa):
350 g jauhoja (ruis-,sämpylä-,vehnäjauhoja yms. Itse laitoin 1/3 vehnäjauhoja ja loput muita)
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 1/4 dl lämmintä n. +42 asteista vettä (kiehauta vettä ja tee siitä lämmintä lisäämällä kylmää vettä)

Tomaattimurska:
390 g yrtti tomaattimurskaa
1 pieni sipuli
1 kynsi valkosipulia
mausteeksi suolaa, mustapippuria ja pizzamaustetta

Täytteet oman valinnan mukaan
esimerkkitäytteitä:
sipulia, paprikaa, tomaattia, kinkkua, mozzarellajuustoa, salamia, ananasta, jauhelihaa

Pinnalle juustoraastetta

Ohje:
POHJA
1. Mittaa kuivat aineet ja öljy kulhoon.
2. Sekoita joukkoon lämmin vesi ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. (HOX! Kuivahiivaa käyttäessä huomioi, että taikina ei ehdi jäähtyä vaivatessa, jotta hiiva ehtii vaikuttaa! Tämän itse mokasin ensimmäisessä erässä ja toisella kertaa ratkaisin kylmän asuntoni ongelman laittamalla tiskialtaaseen kuumaa vettä ja taikinakulhon laitoin sinne vaivaus vaihteessa.)
3. Laita kohoamaan noin tunniksi lämpimään ja vedottomaan paikkaan. ( omassa kämpässäni tämä oli siis tiskiallas, jossa oli lämmintä vettä)
4. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele taikinaa vähän aikaa ennen kaulimista. VINKKI: kauli taikina suoraan leivinpaperin päälle ja näin säästyt enimmiltä sotkuilta!  Jos et omista kaulinta, limsatölkki on hyvä vaihtoehto!

TOMAATTIMURSKA
1. Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita ne tasaiseksi. Tomaattimurskan voi korvata myös tuoreilla tomaateilla, jos haluaa tehdä pizzan tuoreemmista aineksista.

TÄYTTEET
-Valmistele täytteet vaikka pohjataikinan kohotessa.
- Oma herkku pizza on kinkkua, salamia, ananasta, sipulia, mozzarellaa ja juustoraastetta reilusti. Todella terveellistä siis 😉

Kokoa pizza ja paista uunissa 225 asteessa. Aika riippuu kuinka rapeaksi haluaa pohjan. Hyvä merkki kypsyydestä on juuston muuttuminen hieman ruskeaksi. (n. 30 min)

Hyvää opiskelijaevästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti