sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Appelsiini-hyydykekakku

Tämä kakku on loistavaa hieman aikuismaisempaan makuun. En siis leipoisi tätä johonkin lasten syntymäpäiville. Ei ollut ehkä niin makea lapsien makuun. Mutta todella hyvää oli! Koristelusta tuli mielestäni todella nätti! Idea koristeluun tuli siis Kinuskikissalta.



Pohja:
180 g Digestive keksiä
75 g voita

Täyte:
5 liivatetta
2½ dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta (flora vanilla)
400 g appelsiinituorejuustoa
200 g veriappelsiinijugurttia (käy myös joku muu maustettu jugurtti, joka maistuu vähänkään appelsiinilta tai madariinilta)
2 appelsiinin kuoriraastetta
200 g valkosuklaata (panda)
1 dl puristettua appelsiinimehua

Kiille:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua (täysmehua)

Koristelu:
muutama rivi fazerin tummaa leivontasuklaata
ananaskirsikoita 

vuoan halkaisija 24-26cm
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Valmista keksi-voi seos ja levitä se pohjalle leivinpaperin päälle. (Tarkat ja kuvitetut ohjeet keksipohjan valmistamisesta löytyy kategoriasta kuvitetutohjeet tai keksipohjat)

Täyte:
Pistä liivatelehdet likoamaan kelmään veteen. Pese appelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä ja ehkä pienellä tilkalla astianpesuainetta ja raasta niiden kuori. Purista appelsiineista myös mehu. Vaahota vanilijakastike ja sekoita joukkoon tuorejuuso, appelsiinijugurtti ja kuoriraaste. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteeseen. Kuumenna puristettusta mehusta n. 1 dl kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja lisää täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n.3 tuntia ennen kiilteen valmistamista.

Kiille:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Voit käyttää kiilteessä aiemmin puristetuista appelsiineista ylijääneen mehun sekä lisäksi jotain appelsiinitäysmehua. Kuumenna mehua n. ½ dl kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä liivate-seos lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki ettei se ole liian kuumaa (huoneenlämpöinen on hyvä). Kaada sitten kiille täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun vuoasta irroittamista.



Koristelu:
Sulata suklaata pienessä minigrippi-pussissa vesihauteessa. Leikkaa toiseen nurkkaan pieni reikä ja pursota siitä hyytyneen kiilteen päälle haluamiasi kuvioita. Asettele myös ananaskirsikat ja tarjoile.
(Koristeluidoita on monia muita!!!!)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti