torstai 16. elokuuta 2012

Voileipäkakku-kinkku

Elikkäs tuli kokeiltua ensimmäistä kertaa elämässäni voileipäkakun tekemistä. Olipas mielenkiintoinen kokemus!! Muutama paniikki tilaa tuli, mutta niistä selvittiin! Tuli todella hyvää vaikka itse sanonkin, yleensä en hirveästi tykkää voilepäkakuista. Kakku tulikin syötyä kokonaan siinä... puolessa tunnissa? :D Ja vielä puolikas mansikka-valkosuklaa hyydykekakku meni siinä seitsemälle ihmiselle (hyydykekaukun ohje löytyy aikaisemmista kirjoituksista hyydykekakku kategoriasta). Olipas maha täysi! Mutta hyvää oli!



Tarvitset:

n. 2 pkt paahtoleipää (voit käyttää koko kakkuun samaa, tai vaihdella kerroksittain leipälaatua, itselläni oli ruispaahtoleipä sekä moniviljapaahtoleipä)

Täyte:

350 g palvikinkkua
1 herkkukurkku
1 paprika
400 g italian salaattia
persilijaa
1 prk ranskankermaa (150g)
125 g kermaviiliä

Kostutus:

kasvislientä

Kuorrutus:

1 prk sulatejuustoa (400g)
1 prk ranskankermaa (150g)
jos haluat niin lisää kuorrutteeseen muutama varsi ruohosipulia

Koristelu:

Naudanpaistileikkelettä
kirsikkatomaatteja
persilijaa
viinirypäleitä

  • juustoraastetta
  • kurkkua
  • IHAN MITÄ TAHANSA!!

Pilko palvikinkku pieneksi silpuksi


Pilko myös herkkukurkku ja paprika



Lisää kaikki täytteen ainekset yhteen kulhoon ja sekoita se tasaiseksi



Leikkaa paahtoleivistä reunat pois (arvioi kuinka monta reunatonta paahtoleipää mahtuu alustallesi, voit myös leikata osan leivistä puoliksi, jotta saisit kakusta tarpeeksi ison, muttei liian isoa alustallesi) ja asettele ensimmäinen kerros alustalle.





Sekoita kasvisliemi kuutio tai kasvisliemijauhetta kiehautettuun veteen ja kostuta sillä alustalle asetellut reunattomat leivät.



Lisää täyte ja levitä





Tee toinen ja kolmas kerros samalla lailla

Valmista sitten kuorrutus: Lisää kaikki aineet vain yhteen kulhoon ja sekoita vatkaten.

Laita vielä levitetyn täytteen päälle yksi kerros leipää ja kostuta. Levitä sitten kakunpäälle kuorrutus. (Kuorrutus on tahmeaa, mutta kuulemma sen kuuluukin olla niin. Sitä oli hieman haastava levittää ja näytti että kuorrutus valuisi kakun päältä pois, mutta se jähmettyikin jääkaapissa todella hyvin)

Anna kakun makujen tasaantua jääkaapissa ennen tarjoilua. Voit koristella kakun heti, tai vasta ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti