perjantai 10. elokuuta 2012

Mummun lätyt

Elikkä kaikkihan tietää että mummun lätyt on aina parhaimpia!! Tälläkertaa vihdoinkin sain hieman katsottua mitä se mummu sinne taikinaan laittaa, vaikkakaan ei millään mitoilla niitä aineita sinne heitäkkään. Eli tämä ohje on aika summittainen :D Mutta hyviä tuli ja varmasti hyviä saa näillä ohjeilla! Ensimmäistä kertaa paistoin itse lättyjä! NAM!!



Taikina:

3 munaa
1 L maitoa
n. 1 tl suolaa
n. 1½ tl vanilijasokeria
4-5 dl vehnäjauhoja
(Jos teet lättyjä muurikalla, laita 2 dl vehnäjauhoja ja 2½ dl ohrajauhoja)

Riko munat kulhoon ja hajoita niiden rakenne sekoittaen. Lisää maito muniin samalla sekoittaen. Lisää myös muut aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. (taikina on aika löysää). Anna taikinan turvota n. 30 min, jos on aikaa. Myös vartin turvotus riittää.

Kuumenna pannu (muurikka, valurauta tai teflon. Itse käytin valutautaa)  ja lisää sinne pieni nökäre voita. Kaada  kauhallinen taikinaa pannulle (niin että pannun pohja peittyy, tiettyä määrää ei osaa sanoa koska jokaisella on erilaisia kauhoja). Käännä lätty silloin kun näyttää että toinen puoli olisi tarpeeksi paistunut. Voit lastalla hieman nostella lätyn reunoja ja tarkastaa onko se valmis käännettäväksi. Anna käännetyn lätyn olla pannulla suunilleen yhtäkauan kuin ensimmäimäinen puoli. Nosta valmis lätty lautaselle ja aloita toisen paistaminen, samalla kun toinen paistuu ripottele valmiin, kuuman lätyn päälle hieman sokeria.

Nauti hillon, jäätelön tai tuoreiden mansikoiden kanssa ;) NAM!!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti