lauantai 4. elokuuta 2012

Valkosuklaa-masikkahyydykekakku

Tämä ohje on kyllä yksi parhaista hyydykekakkuohjeista!!  Maku on aivan taivaallinen! Kuitenkin ohjeessa huomasin pienen "virheen" jota ei oikein voi virheeksikään sanoa. Täytemoussea tuli hieman liikaa joten ainakin minulla mansikkatäytettä jäi yli, eli kakussa näyttää että valkosuklaatäytettä on yhtäpaljon kuin mansikkatäytettä. Ylijäämä täyte kuitenkin syötiin ennenkuin ehdin edes miettiä mitä sillä tekisi! Sen voi vaikka hyydyttää pienessä astiassa ja syödä "mansikkarahkana".




Pohja:

180 g Dikestive--keksejä
75 g voita tai margariinia

Tätemousse:

6 dl kuohukermaa
300g vanilijarahkavalmistetta (kuten Sunnuntai),
(tai voit itse maustaa tavallisen maustamattoman  rahkan n. 2½ tl vanilijasokerilla. Se käy yhtähyvin ja käytän sitä itsekkin, kuten tässä kakussa!)

Valkosuklaatäyte:

1½ liivatetta
130 g valkosuklaata (Panda)
120 g smetanaa
n. 1 rkl vettä

Mansikkatäyte:

6½ liivatetta
400 g mansikoita
1 dl sokeria
halutessasi mansikan palasia n. 1 dl

Vuoan koko 24 cm. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.  Murskaa keksit silppurilla/tehosekoittimella/kaulimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vanilijarahkavalmiste tai itse maustettu rahka. Ota vaahdosta n. yksi kolmas osa erilliseen kulhoon ja laita loput vaahdosta hetkeksi jääkaappiin.

Vanilijatäyte:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita vaahtokolmannekseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivatteet täytteeseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka vaikka tuorekelmulla ja laita se hyytymään jääkaappiin n. 15 minutiksi ennen kuin alat tekemään mansikkatäytettä.

Mansikkatäyte:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ha sulata joukkoon liivatteet. Anna liivate-masikkasose seoksen jäähtyä hetken ennen kuin lisäät sen loppuun täytemousseen loppujen mansikkasoseiden ja sokerin kanssa. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai yön yli ennen vuoasta irroittamista.

koristele kakku haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla mansikoilla, valkosuklaa lastuilla tai ihan millä vain!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti