lauantai 4. elokuuta 2012

hirven palviliha piirakka

Tämä ohje oli kyllä mielestäni todella hyvän makuinen! Ihmettelin hieman kun suolaa ei näyttänyt täyte kaipaavan ollenkaan lisää, mutta näin jälkeenpäin tajusin että palviliha oli niin suolaista, ettei suolaa pitänyt lisätä. Kuitenkin jos siltä tuntuu kannattaa lisätä suolaa! Lihojen suolaamisissa on niin monta eri tapaa.

Tämän ohjeen voi myös muuttaa vaikka savuporo piirakaksi, vaihtamalla hirven palvilihan savuporoon ja lisäämällä hieman suolaa.



Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:

1 sipuli
125 g hirven palvilihaa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim. Emmental tai Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persilijasilppua
mustapippuria
muutama lehti tinjamia

Pinnalle:

n. 1 dl mustaleimaemmentalia raasteena


Sekoita kulhossa vehnäjauhot, ruisjauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Nypi joukkoon voi tai margariini. Lisää nopeasti sekoittaen kylmä vesi. Painele kevyesti voideltuun piirasvuokaan (halkaisijaltaan n. 27 cm). Pistele pohjaa haarukalla. Esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.
(suosittelen paistamista vasta silloin kun täytteen kaikki ainekset ovat katsottu valmiiksi ja pilkottavat pilkottu)

Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki paistinpannulla öljytilkassa. Leikkaa hirven palviliha pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki täytteen aineet samaan kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle mustaleimaemmentalia. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Suojaa pinta foliolla jos pinta näyttää tummuvan liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti