tiistai 20. marraskuuta 2012

Suklaaviettelys- hyydykekakku

Tämmöistä kakkua olen tehnyt syntymäpäiville sekä 2 kappaletta serkkuni ylioppilas juhliin, joista toinen oli gluteeniton. Kakusta saa helposti gluteenittoman siten, että käyttää keksinä gluteenitonta keksiä :) Hyvää on!! Suosittelen kaikille!



Pohja:

180 g Digestive keksiä
75 g voita tai margariinia

Täyte:

5 dl vispikermaa (kuohukin käy, ihan mistä itse tykkää enemmän)
250 g Mascarpone- juustoa
100- 120 g tummaa suklaata
100- 120 g maitosuklaata
5 kpl liivatetta
1 rkl kahvia
2 tl vanilijasokeria
sokeria oman maun mukaan

Päälle:

raastettua suklaata
viinirypäleitä
(tai mansikoita, orvokkeja, muita hedelmiä ym ym..)



Valmista ensin keksipohja. Ohjeen löydät kuvitettuna ja selitettynä täältä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen

Sulata suklaat ja anna hetki jäähtyä. Lisää suklaa mascarponeen.
Vatkaa kerma vaahdoksi
Kuumenna pari ruokalusikallista kahvia ja lisää siihen liotetut liivatteet. Anna hetki jäähtyä ja vatkaa liivate-kahviseos ohuena nauhana suklaa-mascarponeen.
Sekoita puolet kermavaahdosta hyvin suklaa-mascarponeen. Kääntele loppu kermavaahdosta mukaan.
Mausta sokereilla oman maun mukaan.
Kaada vaahto keksipohjan pääle ja peitä vuoka vaikka tuorekelmulla. Laita jääkaappuun jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli ennen vuoasta irroittamista.
Koristele hyytynyt kakku oman mielesi mukaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti