tiistai 13. marraskuuta 2012

Isänpäiväkakku - mansikka-suklaa-hyydykekakku

Isälle tottakai piti leipoa kakku isänpäivän kunniaksi ja makutoiveena oli mansikka ja suklaa. Tämmöisen kakun sitten tekaisin ja maistui kyllä kaikille :)



Pohja:
180 g Digestive keksiä
75 g voita

Yhteinen täyte:
6 dl kermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa

Suklaakerros:
puolet yhteisestä vaahdosta
3 liivatetta
200 g Pandan tummaa suklaata
1 1/4 dl sokeria
pari tl vanilijasokeria
2 rkl vettä

Mansikkakerros:
puolet yhteisestä vaahdosta
3 ½ liivatetta
n. 300 g mansikkasurvosta
½- 1 dl sokeria

Valmista keksipohja. Ohjeen löydät kuvitetusta keksipohja ohjeesta.

Voit vuorata vuoan sen vuoraamiseen tarkoitetulla kalvolla, mutta siihen käy hyvin myös piirtoheitinkalvo. Tässä kakussa kokeilin ensimmäistä kertaa kalvoa!



 Yhteinen täyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto. Jaa seos kahteen osaan, toisesta osasta tulee suklaakerros ja toisesta mansikka. Laita mansikkaan tarvittava puolikas jääkaappiin odottamaan.

Suklaakerros:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa.
Lisää suklaa suklaakerrokseen tarkoitettuun täytevaahto puolikkaaseen ja lisää vanilija sokeri.
Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria.
Kuumenna vesi kattilassa ja lisää joukkoon liivate. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ennen täytteeseen lisäämistä.
Kaada sitten valmis täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä n. 4 tuntia ennen toista kerrosta.

Mansikkakerros:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi
Kuumenna n. 1 dl mansikkasurvoksesta kattilassa ja sulata siihen liivatteet
Sekoita mansikka-liivateseos mansikkakerrokseen tarkoitettuun täytevaahtoon, johon on lisätty loput mansikkasurvoksesta
Lisää sokeria oman maun mukaan!
Kaada valmis täyte suklaakerroksen päälle ja anna hyytyä n. tuntia tai yön yli.

Irroita kakku irtopohjavuoasta ja ota pois suojakalvo jos käytit sitä. Koristele sitten haluamallasi  tavalla :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti