lauantai 20. lokakuuta 2012

Maitosuklaa - vadelma hyydykekakku

Tekaisimpas tällaisen kakun koska saimme pitkästä aikaa vieraaksemme kaukaa tulleita serkkuja. Heitä oli mukava nähdä ja kakku oli todella hyvä! Makea suklaakerros ja hieman kirpsahtava vadelmakerros täydensivät toisiaan mukavasti. Suosittelen kaikkia kokeilemaan!! Kakku maistui myös nuorelle serkulleni :)



Pohja:

150 g Digestivekeksiä
75 g voita

Suklaatäyte:

200 g maitosuklaata (esim Fazerin sininen)
100 g Mascarpone- juustoa
1 prk Flora vispiä
(1 liivatelehti jos haluat, ei ole välttämätön)

Vadelmatäyte:

1 prk Flora vispiä
½ purkkia maitorahkaa
100 g mascarpone- juustoa
100 g sunnuntai vanilijatuorejuustoa (tai maustamatontatuorejuustoa ja pari tl vanilijasokeria)
n. 350 g vadelmia survottuna
vanilijasokeria ja sokeria oman maun mukaan ( itse laitoin n. 1 dl sokeria)
7 liivatelehteä
½-1 dl sitruunamehua

Ohje:

Suklaatäyte:

Valmista keksipohja. Ohjeen löydät kuvitetuste keksipohjaohjeesta. 

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää sula suklaa mascarpone-juustoon.

Lisää mascarpone- suklaa seokseen vatkattu Flora vispi.

Sulata liivatelehti pieneen tilkaan kiehuvaa vettä ja kaada se suklaatäytteeseen.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä reilu 2 tuntia ennen toista kerrosta.

Vadelmatäyte:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen

Survo vadelmat soseeksi.

Purista sitruunasta mehut.

Mittaa kulhoon maitorahka, mascarpone-juusto, vanilijatuorejuusto (tai maustettu maustamatontuorejuusto) ja soseutetut vadelmat ja sekoita.

Vatkaa Flora vispi ja yhdistä se muun seoksen kanssa.

Mausta täyte sokereilla.

Sulata liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja anna seoksen jäähtyä hetki ennen täytteeseen lisäämistä.

Kaada Vadelmatäyte suklaatäyte kerroksen päälle ja anna hyytyä n. 4 tuntia ennen koristelua.

Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla, esim valkosuklaa raasteella ja orvokeilla.




2 kommenttia:

  1. Vadelmatäytteen teko-ohjeessa puhutaan mascarponejuustosta mutta ohjeessa sitä ei mainita... Kumpihan on oikein? Kakku on jo tekeillä ja nyt jäin miettimään miten jatkan.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi kovasti! Kyllä vadelma täytteeseen kuuluu laittaa 100 g mascarponejuustoa mutta se on näköjään jäänyt puuttumaan tarvikkeista!

      Poista