keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Suklaamousse

Torstaina alkoi tekemään mieli jotain makeaa ja löysinkin sitten tällaisen ihanan suklaa herkun. Koulun jälkeen perjantaina kävinkin sitten tarvikkeet ostamassa ja illalla olikin ihanan illallisen jälkeen hyvää jälkiruokaa :)

Ohje on kyllä todella makea ja hyvin suklainen, mutta hyvää!! Pienet annoskupit riittävät todella hyvin tälle jälkkärille  ;)



Ohjeesta 6-7 kpl. Riippuu kupin koosta.

Tarvitset:

300 g suklaata (tummaa-, maito,- minttusuklaata) Itse käytin Maraboun minttusuklaata
3 munaa
2,5 dl vispikermaa
(tilkka konjakkia?)
(sokeria)

Ohje:

Erottele keltuaiset ja valkuaiset
Vatkaa keltuaiset kovaksi vaahdoksi
Vaahdota vispikerma myös kovaksi vaahdoksi (vatkaimia ei tarvitse välillä pestä)
sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa.
Lisää huoneenlämpöiset keltuaiset suklaaseen
(Huom! Älä pelästy jos suklaan rakenne muuttuu "klönttimäiseksi" sillä se palautuu normaaliksi kun loput aineet on lisätty)
Lisää halutessasi tilkka konjakkia (minttuun en laittanut mutta tumman suklaan kanssa konjakki voisi olla hyvää)
Lisää suklaaseos valkuaisten joukkoon .
Lopuksi sekoita varovasti kerma mukaan.
Mausta tarvittaessa sokerilla (minulla ei ainakaan tarvinnut maistaa sillä minttu oli niin makeaa)
Annostele suklaavaahto annoskulhoihin ja anna jäähtyä aika kauan, mielellään yön yli. ( ~ 4 h)

Koristele haluamallasi tavalla: Valkosuklaalla tai tuoreilla vadelmilla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti