tiistai 5. helmikuuta 2013

Tyrnivaahto

Äiti pyysi minua leipomaan jotain tyrnistä sillä pakkasessa oli kuulemma niitä paljon. En ollut oikeastaan koskaan ennen edes maistanut tyrniä mutta lähdinkin sitten etsimään hyvää ohjetta.

Tämä ohje oli todella hyvää ja makeaa! Tyrnin maku tuli lempeästi sieltä läpi. Ensi kerralla voisi tyrnimehua laittaa vähän enemmän että maku tulisi selkeämmin esiin. Pitää tämäntyylinen hyydykekakku kehitellä vielä joskus :)



Annos kuudelle:

2 liivetelehteä
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2,5 dl vispikermaa
1 dl tyrnimehua (ehkä vähän enemmän?)
    - muutama dl tyrnejä joista puserretaan mehut pois siivilän läpi

Ohje:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Jos käytät tuoreita tai pakastettuja tyrnejä anna niiden sulaa (pakaste) ja puserra niistä mehut tiheän siivilän läpi.
Sekoita kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi (ihan kuin kakkupohjaan)
Vatkaa toisessa kulhossa kerma kovaksi vaahdoksi. (vatkaimia ei tarvitse pestä välissä)
Kiehauta puolet tyrnimehusta ja sulata siihen liivatteet.
Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana munasokeri vaahtoon samalla sekoittaen
Lisää lopuksi loppu tyrnimehu ja kermavaahto.

Jaa tyrnivaahto annoskulhoihin ja peitä tuorekelmulla tai kannella.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia

Koristele tyrnimarjoilla

(Jos tyrnimehua jää yli, siitä voi laimentaa juotavampaa mehua tai käyttää sitä vaikka pirtelössä/smoothiessa)



2 kommenttia:

  1. Tyrnit on aivan ihania ja niissä on ihan superpaljon vitamiineja! Mulle ne on tosi harvinaista herkkua ja oonkin vaan muutaman kerran päässyt maistamaan. Ihanan väristä ja herkullisen näköistä toi vaahto! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo tyrni oli kyllä iloinen yllätys maultaan! Oletin sen maistuvan aivan erilaiselta! Tuo vaahto oli kyllä hyvää ja jos pidät tyrnistä varmasti pidät tästäkin. Kannattaa vähän ehkä laittaa enemmän tyrnimehua niin tyrni maistuisi enemmän ;)

      Poista