tiistai 5. helmikuuta 2013

Liivate ohjeita

Hei! Minulta on kyselty pariin otteeseen miten nuo liivatteet oikeaoppisesti pitäisi lisätä hyydykkeisiin. Nyt sitten päätin kuvata liivatteiden sulattamisen ja lisäämisen jotta saisitte mahdollisimman tarkat ohjeet :)
Nämä kuvat otin kun tein tyrnivaahtoa.

Tarvitset

Liivatteita (tarvitsemasi määrä)
Runsaasti kylmää vettä
neste johon sulatat liivatteen

Ohje:

1. Laita liivatteet likoamaa kylmään runsaaseen veteen.





Liivatteiden likoamisen aikana kannattaa tehdä muuta hommaa kuten kakun täytettä ym.. 

2. Kuumenna neste johon sulatat liivatteet ihan kiehuvaksi
3. Purista liivatteista vedet pois





4. Lisää liivatteet kiehuvaan nesteeseen vähitellen. ÄLÄ vain heitä niitä nesteeseen. Kun liivatteet ovat liuenneet nesteeseen ota kattila pois liedeltä. Sekoittele liivate seosta vähän aikaa vaikkei se ole enään kuumalla levyllä.




5. Kun liivateseos ei enään höyryä, mutta on vielä lämmintä, lisää se ohuena nauhana kokoajan sekoittaen täytteeseen.


6. Lisää loput aineet täytteeseen ja laita leivos hyytymään jääkaappiin. Aika riippuu leivoksen koosta. Yleensä yli 3 h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti