sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Piimähyytelökakku- Pääsiäiskakku

Ihanaa pääsiäinen lähenee mikä tarkoittaa myös että kevät koittaa! Ihanat auringon paisteet olivat tänäänkin enkä millään malttaisi odottaa kesää! On niin monta ihanaa kesäistä kakku ja herkku ohjetta joita tahtoisin jo kokeilla!

Tämä kakku oli ensimmäinen hyydykekakku jota maistoin ja tämä oli niin ihanaa! Nyt kun katselin tuota ohjetta tahtoisin vain lähetä kauppaan ostamaan tarvikkeita.. :) Eli hyvää on ja maistuu kaikille. Tämä ei todellakaan ole sellainen imelänmakea vaan juuri sopiva :)




Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
1½ dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
4 dl piimää
2½ dl Flora vanillaa (kuohukerma käy myös)
3 rkl sitruunamehua (appelsiinimehua voi myös käyttää)
6 liivatelehteä

Päälle:
2 prk mango- tai aprikoosihedelmäsosetta (esim. piltti)
suklaata ja pikkuisia suklaamunia

Ohje:
Valmista keksipohja. Siihen tarvittavan ohjeen löydät täältä. 
 Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita sokerit piimän joukkoon.
Vaahdota vanilla tai kuohukerma ja yhdistä piimäseokseen.
Sulata liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun. (tarkemman ohjeen liivatteiden sulattamisesta löydät täältä.)
Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimäkermaseokseen ja kaada vuokaan.
Anna hyytyä kylmässä 3-4 tuntia tai yön yli.
Levitä hyytyneen kakun päälle hedelmäsosetta.
Koristele.
Minä koristelin kakusta pääsiäisen näköisen - raastoin suklaasta "pesän" kakun keskelle ja asettelin munat sen keskelle. Jos tahdot suklaaraasteympyrästä mahdollisimman pyöreän kannattaa ensin raastaa suklaata leivinpaperille joka on ensin taitettu kahtia ja sitten taas avattu. Taitoksen avulla on helpompi hallita suklaaraasteen kaatamista kakun päälle.




2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää hyvältä.
    Terveisin Kotona kokataan ja leivotaan blogin arleena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon! Todellakin tämä on hyvää ja kannataa kokeilla. Aivan mahtavan näköisiä ruokia blogissasi!

      Poista