perjantai 16. toukokuuta 2014

Minttukrokantti- suklaatäytekakku

Tämänkin kakun tein syntymäpäivilleni, mutta eri viikonlopulle joten oli eri vieraatkin! Tätäkin kakkua kehuttiin paljon ja itsekin tykkäsin todella paljon. Varmaan yksi parhaimpia kakkuja mitä olen maistanut.


(parempaa kuvaa ei saanut kun unohdin ottaa alussa ja tässä vaiheessa puolet kakusta oli jo syöty ^^ )

6 munan suklaakakkupohja
Ohje löytyy täältä!

Täyte kahteen väliin
5 dl Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
260g  Maraboun minttukrokant suklaata

Sokerikreemi:

125 g voita
 ½ tl vaniljasokeria
 4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

n 500 g kaulittavaa massaa esim. marsipaania tai sokerimassaa

Vispikermaa 2½ dl , 2 rkl sokeria ja 2 tl vanilijasokeria

HOX!! Mikä tahansa suklaa käy täytteeseen! Maito-,tumma-,valko- tai muut makusuklaat.

Täyte
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai liedellä vesihauteessa. Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

 Kokoa kakku:
1 kostuta pohjan ensimmäinen levy esim. maidolla.
2. levitä puolet täytteestä levyn päälle.
3. Lisää kerros ja toista 1-2 vaiheet
4. lisää viimeinen pohjalevy ja kostuta

 Sokerikreemi:

Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä. Vatkaa voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.
 Kuorruta sokerikreemillä kakun pinta ja laita kakku jääkaappiin jotta kreemi jähmettyy ja helpottaa
kuorruttamista.



Kuorruta kakku
-kuvamateriaalia saatte kunhan oppisin itsekin kunnolla kuorruttamaan

Jos haluat niin voit pursottaa reunoille kermavaahtoa niinkuin minä tein. Sitten massaa voi laittaa vain kakun päälle eikä sivuille asti!! (silloin massaa tarvitaan vähemmän! n. 150 g)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti