perjantai 16. toukokuuta 2014

Baileys- hyydykekakku

Tästä hyydykekakusta tuli äitini ehdoton ykkönen! Ja ihan aiheesta.
Kakku on suhteellisen kevyen tuntuinen ja silkkisen pehmeää. Baileys kermalikööri tuo kakkuun aivan uuden makuelämyksen ja  sopii ehkä siksi hieman aikuisempaan makuun. Kakku sopii niin juhlaan että arkeen!



Pohja:

235 g Digestive keksiä
125 g voita

Täyte:

4 liivatelehteä
2.5 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
250 g mascarpone-juustoa
3 valkuaista (jos munat ovat pieniä voi laittaa 4 valkuaista)
n.1dl Baileys-likööriä (itse laitoin enemmän n.1.5 dl)

Ohje:




Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisia 24 tai 26 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä sisäreunan suojaksi reunakalvo.

Valmista keksipohja. Hienonna keksit murusiksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja sormilla (ja lusikalla) auttaen reunoille.  HOX voit tehdä myös normaalin keksipohjan johon ohjeet löydät täältä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen

Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarponejuusto HYVIN!

Erottele valkuaiset ja vatkaa ne vaahdoksi.

Kuumenna likööri. Sekoita liotetut liivatteet liköörin joukkoon. Jäähdytä seosta hetki ja sekoita se kerma-mascarponevaahtoon ohuena nauhana hitaasti vatkaten.

Lisää valkuaisvaahto kerma-mascarponevaahtoon ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.

Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile vaikka tuoreiden mansikoiden kanssa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti